100 de ani de la nașterea fondatoarei Sahaja Yoga

100 de ani de la nașterea fondatoarei Sahaja Yoga

Luni, 20 martie 2023, Ambasada Indiei în România, Albania și Moldova a găzduit un eveniment special dedicat Centenarului nașterii lui Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga și una dintre cele importante personalități din domeniul spiritualității. 

Excelența Sa, domnul Rahul Shrivastava, alături de alți speakeri au vorbit despre viața inspirațională a lui Shri Mataji, Sahaj Yoga și conceptul de „Kundalini”. O sesiune de meditație a fost urmată de cântece devoționale și dans.

 

Cine este Shri Mataji Nirmala Devi?

Shri Mataji Nirmala Devi este fondatoarea Sahaja Yoga și una dintre cele importante personalități din domeniul spiritualității. Și-a început misiunea sprirituală din copilărie, fiind momentul în care a conștientizat că deține anumite puteri spirituale și dorea să le folosească pentru binele comunității.

În copilărie și-a petrecut vacanțele în ashramul* lui Ghandi care îi oferea sprijin și sfaturi în chestiuni de ordin spiritual, iar apoi devine conducătoarea unei mișcări de tineret pentru independența Indiei.

Cu toate acestea, misiunea sa începe de abia în anul 1970, devenind dedicată complet răspândirii Sahaja Yoga. Pentru a răspândi cât mai mult mesajul transformării interioare, călătorește pe cinci continente fără întrerupere.

„Este dreptul fiecăruia să atingă acest stadiu al propriei evoluții, și tot ce este necesar pentru aceasta se găsește deja în interior.

Însă, deoarece vă respect liberul arbitru, trebuie să aveți dorința de a atinge acest stadiu, nu vi se poate impune.”

 

                                                                                                                         Shri Mataji Nirmala Devi

*loc de retragere colectivă unde discipolii se adună în jurul propovăduitorului

 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Cultură!

 

 

 

 

 

Leave A Reply

error: Continut protejat!