Bazar de Cotroceni – cultură la tot pasul

Bazar de Cotroceni – cultură la tot pasul

Cartierul Cotroceni a găzduit în acest weekend (21-22 mai)  unul dintre cele mai frumoase inițiative culturale intitulată Bazar de Cotroceni.  Acest eveniment a deschis porțile celor mai vintage căsuțe de pe străzile răcoroase din cartierul Cotroceni. Micii întreprinzători ne așteptau la poartă cu limonadă, obiecte vintage sau hand-made.

Ca un fel de iarmaroc modern, pe fiecare stradă găseai un negustor care își avea expusă marfa. Însă negusotorii s-au upgradat la gradul de întreprinzători, iar animalele, obiectele confecționate din piei de animal și cele de uz casnic de pe vremuri au fost înlocuite de bijuterii hand-made prețioase și semiprețioase, îmbrăcaminte de colecție second-hand, obiecte pentru meditații, limonadă și brioșe făcute în casă.

Bazar de Cotroceni a oferit vizitatorilor artă și cultură stradală, târg de vechituri, acompaniate de muzică. Pe strada Doctor Louis Pasteur se afla ce mai feerică imagine care cuprindea îmbrăcăminte second-hand expusă de gardul curții, o măsuță cu limonadă și vin la intrare, obiecte de artă recentă și artiști care realizeau desene din grafitti în incinta curții. Pe stradă erau și câteva scaune și măsuțe pentru cei care doreau să admire spectacolul cultural.

La câteva căsuțe distanță se afla un târg de vechituri unde puteai admira obiecte ce datau de la începutul secolului XX, bastoane, săbii, bijuterii, ochelari, decorații ce au aparținuț soldaților din Primul și cel de al Doilea Război Mondial. În oglindă cu covorul cultural compus din obiecte istorice, se afla expoziția lucrărilor artistului vizual George Petroșel, cunoscut sub numele de Jurjak, unde puteai admira portrete sculptate și fotografii care îmbinau elementele reale cu cele fantastice.

Pe o altă stradă a Cotroceniului am descoperit colțul de liniște al Asociației Sunny Future. Pe măsuța de la intrare se aflau pietre semiprețioase, serafinit sau piatra îngerilor, salvie și palo santo sau lemnul sfânt pentru meditație. Fondatoarea ONG-ului Codruța Moldovan ne-a prezentat fiecare obiect în parte și utilizarea acestuia în meditație. De asemenea, ne-a prezentat scopul asociației sale care se axează pe dezvoltarea personală prin explorarea zonei holistice și spirituale, și mai ales se adresează persoanelor care trec prin diferite cumpene ale vieții și au nevoie de ajutor.

O altă inițiativă admirabilă a fost acea că o parte din antreprenori strângeau fonduri pentru a fi donate diferitelor asociații.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Cultura!

1 Comment

Leave A Reply

error: Continut protejat!