Amintiri din Cenaclul Flacăra cu Mihai Napu – Podcast #1

Amintiri din Cenaclul Flacăra cu Mihai Napu – Podcast #1

În luna martie, Radiografia Culturală a organizat primul podcast alături de Mihai Napu, unul dintre cei mai renumiți muzicieni de muzică folk și fondatorul trupei de cover-uri Mihai Napu Band, în studioul Fresh Sound. Mihai Napu a crescut sub îndrumarea marelui poet Adrian Păunescu, s-a făcut cunoscut cu melodia „Eroină ești tu„, pe versuri scrise de Adrian Păunescu, iar în urmă cu 10 ani a fondat trupa de cover-uri Mihai Napu Band, glasul său fiind 1 la 1 cu cea a lui Joe Cocker, renumitul cântăreț britanic.

Pe parcursul podcastului, Mihai Napu ne-a răspuns cu multă căldură la setul de întrebări pregătit special pentru el. Am început cu o întrebare deja consacrată în podcasturi, destul de simplă, dar foarte cuprinzătoare: Cine este Mihai Napu?. Artistul ne-a oferit un răspuns emoționant- sunt iubitor de muzică, de oameni, iubitor de tot ceea ce înseamnă universul aceste frumos – prin care a cuprins definiția generală a omului, și anume iubire.

Mihai Napu ne-a povestit cum s- a îndrăgostit de muzică, de la vârsta de 9 ani, când a simțit că i s-a aprins o flacără în suflet pentru muzică. Având un stil cameleonic, cântând orice gen de muzică, acesta s-a îndrăgostit de folk prin intermediu Cenaclului Flacăra. De ce? Pentru că este „o muzică cu mesaj”, a răspuns Mihai Napu. În continuare, artistul ne-a împărtășit minunata experiență de la Cenaclul Flacăra, cum l-a cunoscut pe Adrian Păunescu și cum a fost experiența de a cânta alături de marele poet.

Napu nu s-a oprit la stilul boem de muzică și a încercat o paletă largă de stiluri muzicale, ajungand ca în urmă de 10 ani să înființeze trupa de cover-uri Mihai Napu Band care i-a permis să se exprime așa cum și-a dorit, liber, variat și 100% autentic. Acesta s-a făcut cunoscut mai ales prin interpretarea pieselor cântărețului britanic Joe Cocker pe care le cânta aproape 1 la 1 cu originalul, presa ajungând să-l numească Joe Cocker de România.

Mihai Napu nu a concerto doar în România, ci și în străinătate, pentru comunitatea română iubitoarea de folk. De nenumărate ori, a fost oaspetele de onoare al Ambasadei României în Rusia unde a încântat cu muzica și compozițiile sale minunate.

Urmărind podcastul, veți aflați persoana care se află în spatele artistului cameleonic Mihai Napu!

Dacă v-a plăcut acest articol, accesați rubrica Radiografia Culturală!

https://www.youtube.com/watch?v=qbIleqEcrXk&t=153s

Leave A Reply

error: Continut protejat!