Descoperă hotelul muzeu din Istanbul – Pera Palace

Excursii Istanbul - Radiografia Culturală

Descoperă hotelul muzeu din Istanbul – Pera Palace

Dacă te afli pe partea asiatică a Istanbului, mai precis în zona Beyoğlu,  îți recomandăm vizitarea hotelului Pera Palace, hotelul muzeu din Istanbul. Hotelul este situat în zona Tepebaşı din Beyoğlu, zona asiatică, unde se desfășoară o mulțime de activități culturale și sociale în Istanbul. Pera Palace este primul hotel din Turcia la standarde europene ce a fost deschis în 1895 cu un bal special. Acest hotel a fost prima clădire, după palatele otomane, cu  electricitate, ascensor electric și apă caldă din Istanbul.

Hotelul  a asistat la multe evenimente importante din Istanbul începând de la Primul Război Mondial. Pera Palace este un simbol important pentru Turcia și scena internațională.

 

14 motive pentru care trebuie să vizitezi Pera Palace când ești în Istanbul

1.Hotelul Pera Palace este primul hotel din Turcia la standarde europene.

2. Hotelul Pera Palace l-a găzduit de mai multe ori pe Mustafa Kemal Atatürk.

3. Camera 101, unde a stat Atatürk, este acum o sală de muzeu.

4. Camera 101 a fost renovată cu culoarea răsăritului, iar rozul zorilor, care era culoarea preferată a lui Atatürk, și îmbogățită cu obiecte unice îi aparține.

5. Prima expoziție de artă, prima petrecere de Anul Nou… Hotelul Pera Palace a găzduit multe premiere în Istanbul de-a lungul istoriei sale.

6. Bucătăria hotelului a servit, în mod similar, multe prime oaspeților săi.

7. Faimoasa scriitoare de romane polițiste,  Agatha Christie, este unul dintre numele cu care se identifică Pera Palace Hotel.

8. Faimoasa poveste „cheie” care o unește pe Agatha Christie cu Pera Palace Hotel.

9. Hotelul Pera Palace a fost preferatul multor nume cunoscute, cum ar fi liderii și politicienii străini care au vizitat Istanbulul de-a lungul istoriei sale.

10. Unele dintre operele literare de renume mondial au trecut prin Hotelul Pera Palace.

11. Hotelul Pera Palace este recunoscut ca un hotel-muzeu datorită camerelor sale pline de amintiri ale unor oaspeți celebri.

12. În zilele de ocupare a Istanbulului, Atatürk a exprimat aceste sentințe de neuitat la Pera Palace Hotel: „Deși poate părea că deținătorul Istanbulului sunt ei, ei vor pleca în curând”.

14. Arhitectul hotelului Pera Palace a fost Alexandre Vallaury, care a adus multă frumusețe la Istanbul, printre care Muzeele de Arheologie din Istanbul.

PATISSERIE DE PERA

După ce ai vizitat celebrele camere în care au stat Mustafa Kemal Ataturk și ai parcurs fascinanta poveste a lui Agatha Christie, vă puteți desfăta în cafeneaua hotelului, Patisserie de Pera, unde puteți să vă desfătați cu deserturi fine și o cafea delicioasă într-un decor de poveste, cu o arhitectură minuțioasă, art nouveau, specifică stilului hotelului și stilului european.

În prima noastră vizită în hotelul Pera Palace, noi am încercat:

Çilekli Tart – Tartă cu căpșuni – 230 TL (lire turcești) ~35 lei

Polka – 240 TL (lire turcești)~36 lei

Capuccino – 180 TL (lire turcești)~27 lei

Puteți consulta aici meniul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Love Turcia și canalele noastre de social media: Instagram, TikTok și Facebook.

 

Leave A Reply

error: Continut protejat!