Eveniment cultural București – Paranghelie cu Lăutari

Eveniment Cultural Bucuresti

Eveniment Cultural in Aer Liber

Eveniment cultural București – Paranghelie cu Lăutari

Paranghelie cu Lăutari Ediția #2: Zeci de persoane sunt așteptate la concert de muzică lăutărească veche, tradiții și obiceiuri țigănești

Paranghelie cu Lăutari revine cu cea de-a doua ediție unde vei experimenta o seară autentică de șatră, cu zeci de hituri lăutărești ce te vor vrăji cu ritmurile lor până în zorii zilei.

Cea de-a doua ediție va avea loc joi, 26 octombrie 2023, de la ora 20.00, la LAZOO Restaurant & Lounge (Strada Vadul Moldovei 17, București). 

Conceptul Paranghelie cu Lăutari, creat de Radiografia Culturală, este dedicat promovării muzicii lăutărești și a tradițiilor comunității rrome.  La  ediția a doua, veți descoperi tradițiile specifice comunității rome sub acordurile lăutarești ale Tarafului Emil Poke și ale solistului vocal Neluțu Petrache care vor interpreta cele mai îndrăgite melodii precum Șaraiman, Mama mea e florăreasă sau Magdalena.

Muzică lăutărească veche se va completa cu farmecul celebrului actor Baicu Florin care ne va învăța cele mai frumoase cuvinte în limba rromani,  cozi împletite țigănești, fotografii personalizate, candy bar tradițional și cu Dj Party Z care va întreține atmosfera pe tot parcursul evenimentului. 

Biletele se pot achiziționa de pe livetickets.ro. 

Cum s-a desfășurat prima ediție a Parangheliei cu Lăutari?

A fost o explozie de energie, de muzică, de voie bună. Nu ne-am așteptat să ne depășească numărul de locuri, fiind prima ediție. Au fost persoane care doar au dansat, nu au dorit masă, au vrut doar să se bucure de atmosfera și farmecul creat de Paranghelie. Fetele s-au bucurat de cozi împletite cu banuți și panglici roșii și au făcut poze de excepție la carpetă cu Răpirea don Serai. Ritmurile lăutărești au fost asigurate de Taraful Emil Poke, condus de unul dintre cei mai virtuozi acordioniști din țară, și Neluțu Petrache, fost component al trupei Damian Drăghici care au recreat atmosfera autentică de șatră,  a declarat Roxana Zidaru, creatorea conceptului Radiografia Culturală.

 

Pa

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Radiografia Culturală și Cultura!

Leave A Reply

error: Continut protejat!