• Acasa
  • Blog
  • Cultura
  • Eveniment Cultural-Paranghelie cu Lautari organizat de Radiografia Culturala

Eveniment Cultural-Paranghelie cu Lautari organizat de Radiografia Culturala

Eveniment Cultural-Paranghelie cu Lautari organizat de Radiografia Culturala

Eveniment Cultural Bucuresti

Eveniment Cultural in Aer Liber

Cum s-a desfășurat prima ediție Paranghelie cu lăutari ?

Zeci de persoane au cântat și au dansat la un nou eveniment cultural de exceptie, alături de lăutarii de la Paranghelie. Taraful Emil Poke, condus de unul dintre cei mai virtuozi acordioniști din țară, și Neluțu Petrache, fost component al trupei Damian Drăghici, au recreat atmosfera autentică de șatră la Paque Bistro&More cu melodii precum Șaraiman, Mama mea e florăreasă, Jimi Samurai sau Sao Roma Daje.

Puzzle-ul muzical a fost completat  perfect de Dj Party Z,  de cozile împletite în stil țigănesc realizate de Codițărie și photocornerul cu celebra carpetă Răpirea din Serai asigurat de Oglinda cu Surprize. Domnișoarele au adaptat stilul gipsy și s-au transformat în adevărate doamne de șatră, gata de dans și de petrecut. 

Printre zecile de petrecăreți și-a făcut apariția una dintre cele mai mari celebrităților din anii 2000, Emil Mitrache, Americanu’ din La Bloc. Publicul s-a bucurat de glumele sale nemuritoare care l-au și consacrat și s-au distrat la photocornerul cu Răpirea din Serai.

Americanu’ ne-a făcut bucuria de participa la cuvântul de deschidere al evenimentului la invitația Roxanei Zidaru, creatoarea conceptului Radiografia Culturală.

Eveniment Cultural-Paranghelie cu Lautari organizat de Radiografia Culturala

Declarație Americanu’ de la La bloc – Emil Mitrache

Iată, tânara generație, are inițiativă, este un lucru foarte bun, mie îmi place și titlu, Radiografia Culturală, foarte bine, îmi place și logo. Iată, că e un lucru bun că tânara generație e preocupată de așa ceva, deci mai avem speranțe, doamnelor și domnilor, pentru că sunt îngrijorat de ce se întămplă cu tânara generație, dar iată că se poate, sunt șanse, și ar fi păcat, într-adevăr, că această comoară care este muzica lăutărească de atâția ani…Nu există român…Du-te oriunde în colțul ăsta al lumii, să pui un cântec lăutăresc de pe vremea și a mea și a altora, că sunt mai în vârstă și să nu își dea lacrimile, mai ales dacă ești afară. Nu știu dacă ați participat la concerte ale românilor de afară și sala plânge. Deci este o inițiativă foarte bună, îți doresc și vă doresc și vouă, nu numai la primul eveniment să participați să susțineți această campanie, că până la urmă este o campanie, chiar mă mir că în această perioadă de vacanță, iată că nu s-a golit Bucureștiul. E plin. Deci sunt convins că Taraful Emil Poke o să vă încânte în această seară și Neluțu Petrache. Vă doresc audiție plăcută. Show must go on!

Paranghelie cu Lautari – Declarație Roxana Zidaru – creatoarea conceptului Radiografia Culturală

Ne aflăm la primul eveniment al Radiografiei Culturale. Cei care ne urmăresc, și vă suntem recunoscători pentru acest lucru, știu deja că încercăm zilnic să aducem în prim-plan diverse culturi, mai ales cele ale minorităților din țara noastră. Am ales cultura romă dintr-un motiv simplu. Comunitatea romă reprezintă cea mai mare minoritate din România, însă asupra cărora se abat cele mai multe prejudecăți. Dacă ne bucură muzica lor, de ce să nu îi respectăm și când îi vedem pe stradă? În fond, principiile și cultura nu țin de etnia din care faci parte. 

Am încercat să recreăm atmosfera de șatră și bineînțeles nu puteam face acest lucru fără lăutari. Am ales Taraful Emil Poke și pe solistul vocal Neluțu Petrache deoarece cei doi combină cel mai bine stilul lăutăresc cu cel modern. Aceștia s-au făcut remarcați prin nenumărate colaborări alături de Elena Gheorghe, Raluca, Loredana Groza sau Irina Rimes. 

 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Radiografia Culturală și Cultura!

 

Apariții în presă

Cum s-a defășurat prima ediție din ”Paranghelia cu Lăutari”? Cine a fost invitat special?

Șaraiman și Șaraiman se va auzi la prima ediție a evenimentului Paranghelie cu lăutari, organizat de Radiografia Culturală

Paranghelie cu lăutari @ Paque Bistro&More

Leave A Reply

error: Continut protejat!