Explozie indiană cu înghețată, henna și dans

Explozie indiană cu înghețată, henna și dans

Dhanyavaad înseamnă Mulțumesc în limba indiană. Acest cuvânt atât de important în identitatea fiecărui popor am avut ocazia să îl învăț la unul dintre cele mai frumoase și autentice evenimente indiene organizate în România cu ocazia deschiderii gelateriei Victorian Indian Ice Cream. Sean Fernandes și soția sa, Victoria Fernandes, ne-au răsfățat prin organizarea evenimentului Indian & Sri Lankan Snacks Tasting unde am mâncat, am dansat și ne-am distrat în stil clasic indian.

Victorian Indian Ice Cream aduce un concept nou pe piața înghețatei din România prin înghețata Kulfi. Care este istoria ce stă în spatele acestui desert? Aceasta era desertul preferat al împaraților și împărăteselor Imperiului mogul, între secolele XVI și XIX. Acest tip de înghețată se prepară fără ou, este mult mai cremoasă și conține ingrediente specifice bucătăriei indiene precum șofran, cardamon sau apă de trandafir.

Pe lângă înghețata cu iz cultural pe care am degustat-o într-un bol auriu, specific, s-au servit și snacksuri precum samosa, dosa și alte deserte celebre indiene precum jalebi.  De asemenea, ne-am desfătat papilele gustative și cu milk shakeuri tradiționale indiene cunoscute sub numele de faloodas și Indian Spiced Chai. Ingredientele au fost dintre cele mai calitative, destul de picante și au reușit să ne transpună în unul dintre cele mai fancy restaurante din New Delhi.

Pe lângă spectacolul culinar, ne-am bucurat de prezența artistei în tatuaje cu henna, Samidha Roshan, care ne-a creat adevărate bijuterii pe piele și am rezonat cu identitatea unei indience autentice. Pentru a intra mai mult în lumea colorată a Indiei, Sean Fernandes ne-a surprins cu costume și bijuterii indiene pe care le-am îmbrăcat pentru o ședință foto.

Nici bărbații n-au fost neglijați. Surpriza pentru aceștia a fost oferită de Giri Sisodiya care i-a învățat pași de dans desprinși din filmele bollywoodiene.

Și pentru că arta nu este niciodată suficientă, Dhaven Shah ne-a oferit tutoriale de Rangoli. Nu ați auzit de Rangoli? Este o formă de artă originară din India  în care modelele sunt create de obicei pe podea folosind materiale precum nisip colorat, petale de flori sau boabe uscate de linte, orez, fasole.

Vă invităm să încercați produsele indiene oferite de Victorian Indian Ice Cream care cuprind înghețată indiană artizanală, torturi și prăjituri pentru o experiență autentic indiană.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Cultură!

Leave A Reply

error: Continut protejat!