Impresii din India la Palatul Parlamentului

Impresii din India la Palatul Parlamentului
Joi, 22 iunie 2023, am participat la vernisajul expoziției „Impresii din India” organizată de Ambasada Indiei la București la Palatul Parlamentului, cu ocazia celebrării a 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre India și România. Expoziția prezintă 100 de fotografii ale fotografului american dl Paul Bock.
În deschiderea vernisajului, Excelența Sa, Ambasadorul Shrivastava a subliniat importanța anului 2023, acesta însemnând împlinirea a 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice India-România și zece ani de la semnarea parteneriatului extins dintre cele două țări. Alături de dl Ambasador, a participat la inaugurarea expoziției, E.S. Dl. Andrei Novac, Secretar de Stat pentru Politici Culturale în Ministerul de Externe al României, care a reiterat buna relația dintre România și India. De asemenea, Dl. Stefan Toth, Președintele Asociației Internaționale Euro Foto Art, a exprimat, în cadrul deschiderii, bucuria de a colabora cu Ambasada Indiei, alături de  Dl. Bogdan Radu, Director Comercial al Summit Agro România.
Am avut onoarea de a-l cunoaște chiar pe autorul fotografiilor,  Dl. Paul Bock, care atât verbal, cât și prin fotografiile sale, a arătat respectul și admirația față de poporul indian. Prin cele 100 de fotografii realizate în India, a suprins esența culturii indiene. În completarea atmosferei deja create în jurul expoziției, l-am avut alături pe domnul Sandor Jozsef Thurzo de la grupul Sola Fide, Oradea,  care ne-a încântat cu interpretarea sa la vioară a unora dintre cele mai frumoase compoziții indiene.
Expoziția poate fi vizitată până la data de 04.07.2023, la Palatul Parlamentului, Str. Izvorului 2-4, Intrarea S1.
România şi India au stabilit relaţii diplomatice la 14 decembrie 1948, la nivel de legaţie. La 15 noiembrie 1957, acestea au fost ridicate la nivel de ambasadă. Oficiul diplomatic al României în India a fost deschis în 1955, iar al Indiei la Bucureşti în 1959.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Cultura!
Radiografia Culturala a mai făcut încă o radiografie reușită a culturii indiene în România!

Leave A Reply

error: Continut protejat!