Meșteșugarii din centrul Bucureștiului
Muzeu Național al Țăranului Român ne aduce în fiecare săptămână tradițiile românești mai aproape de noi. În acest weekend, Asociația Urban Events va organiza din nou târgul Recolte de toamnă, în incinta Muzelui Național al Țăranului Român. Târgul se va desfășura în perioada 7-9 octombrie, între orele 10.00-18.00, iar intrarea este liberă.
Zeci de producători, meșteri populari, artiști și colecționari din toate zonele țării vor recrea o parte a iarmarocului de altădată chiar în curtea muzeului. Pe de-o parte și cealaltă a aleilor, vă așteaptă produse țărănești și produse tradiționale, rețete și gastronomie românească. Produse vintage, cruci de lemn pictate, straie populare, ii cu brodaj excepțional, bijuterii și tablouri ce îmbină arta veche cu cea contemporană.
La începutul lunii septembrie, Asociația Urban Events a organizat Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești) care a avut un real succes. Meșterii, colecționarii și gospodarii au pregătit standurile cu multă dragoste și grijă pentru a creat atmosfera unui sat românesc desprins chiar din povești.
Târgul a putut îndeplini dorințele atât împătimiților de istorie și iubitorilor de antichități, câț și consumatorilor de arta contemporană. Târgul era plin de standuri cu bijuterii, insigne, decorații și multe alte obiecte care au aparținut domnilor și doamnelor începând cu perioada anilor ’20. De asemenea, puteați găsi obiecte ale soldaților care s-au luptat chiar pe câmpul de luptă.
Plimbându-te în incinta târgului, te întâlneai cu diferite perioade istorice. Fiecare măsuță avea istorioara ei. Artizanii aveau tot felul de obiecte expuse: veselă, obiecte de mobilă care de care mai prețioasă, casete de bijuterii, vinyluri, tablouri, poze alb-negru ale oamenilor care îți puteau spune povestea doar prin obiectele pe care le-au deținut.
Alături de artizani, stăteau meșteșugarii cu obiecte prelucrate cu darul mâinilor sale. Bijuteriile, tablourile și crucile de lemn reprezentau perfect arta veche a românilor și pe cea contemporană. De asemenea, spectacolul culinar nu a putut lipsi, iar gospodinele ne așteptau cu poale-n brâu, plăcinte cu brânză proaspăt scoase din cuptor, sarmale, mămăliguță, tocăniță și multe alte bucate ca din amintirile lui Creangă.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Cultura!