Nordic Film Festival București 2022

Nordic Film Festival revine cu o nouă ediție la București.  Dacă sunteți amatori de filme nordice și dacă doriți să vă transpuneți în locurile cu auroră boreală, vă invităm la cea de-a treia ediție ce va avea loc în perioada 22-25 septembrie 2022, la Cinema Elvire PopescoCinema Elvire Popesco din Bd. Dacia, Nr. 77.

Programul va cuprinde 14 lungmetraje pentru toate vârstele. De la copii până la bunici se pot bucura de cele mai bune filme ale cinematografiei nordice.

Iubitorii de film din Capitală vor fi întâmpinați anul acesta cu un program variat, care se adresează tuturor vârstelor, care va include peliculele multipremiate „Run Uje Run”, „Hope”, „The Blind Man Who Did Not Want To See Titanic”, „Erna at War”, „Tove”, „Legends of Valhalla: Thor”, „My Dad, Marianne”, „Dreambuilders”, „Super Furball”, „Agnes Joy”, „Out Stealing Horses”, „Wildland”, „Beware of Children” sau „Tigers”. Proiecțiile vor fi subtitrate în limba română.

„Ne dorim ca Nordic Film Festival să reprezinte o pauză de la cotidian, o oază de cultură și umanism într-o perioadă tulbure a Europei. Am ales să organizăm din nou Nordic Film Festival pentru că legăturile culturale europene nu trebuie să înceteze, iar un festival de film în minus ar fi o adevărată adâncitură spre abis într-o industrie culturală ce oricum arată slabe semne de revenire.”, afirmă Vlad Rotaru, Directorul Artistic al festivalului.

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Danemarcei în România, Ambasadei Republicii Finlanda în România, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Regatului Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București.

#NordicFF a debutat în februarie 2018, în București, fiind urmat, în 2019, de două ediții retrospective – la Sibiu și Chișinău. Festivalul a revenit, în 2020, la București, cu prilejul celei de-a doua ediții, care s-a bucurat de un real succes.

Pentru program și informații suplimentare, vă invităm să urmăriți paginile de Facebook, Instagram și TikTok ale Nordic Film Festival. Pentru întrebări sau sugestii ne puteți contacta și la adresa de email nordicfilmfestivalbucharest@gmail.com.

Cu un program ce cuprinde 14 pelicule de lungmetraj, #NordicFF aduce în prim plan perspective cinematografice unice și atipice, care celebrează diversitatea formelor și viziunilor artistice abordate de cineaștii din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Biletele pot fi achiziționate de pe https://eventbook.ro sau direct de la casieria sălii de cinema Elvire Popesco.

Parteneri media: TVR, Radio Romania Cultural, Blog de Cinema, Blogul unei Cinefile, CinEmil, CineFan, Cinefilia, CineGhid, CineJurnal, CityFemme, MovieNews, PRWave, RomaniaJournal, Zile si Nopti. De asemenea, multumim pe aceasta cale si altor parteneri din mediul online care sunt dornici sa se alature promovarilor de acest tip, atat din Bucuresti cat si la nivel national, precum SEO Romania si ROBUST Locksmith.

Pentru a fi în pas cu evenimentele culturale, vă rugăm să accesați rubrica Cultura!

Leave A Reply

error: Continut protejat!