Omar Arnaout – Ramadanul in Islam – Podcast #2

Omar Arnaout – Ramadanul in Islam – Podcast #2

În luna sfântă a Ramadanului, Radiografia Culturală a realizat cel de al doilea podcast alături de Omar Arnaout, unul dintre cei mai talentați cântăreți și compozitori de muzică pop, care ne-a cucerit prin modul său de a-și promova cultura și valorile, prin cea mai frumoasă expresie, și anume muzica. Locația podcastului a fost asigurată de  Fresh Sound Studio , iar Studio Chipurici ne-a asigurat calitatea video de înaltă calitate.

Prin muzica lui Omar am descoperit o cultură bogată și fermecătoare, cultura orientală. Omar Arnaout ne-a povestit ce înseamnă Ramadanul, care sunt regulile sale și a lămurit preconcepțiile despre musulmani. De asemenea, ne-a împărtășit din experiența sa de viață și am aflat cine se află în spatele copilului minune care ne-a cucerit inimile cu glasul tău încă de la prima sa apariție de la Next Star.

Îi mulțumim pe această cale că a acceptat invitația noastră chiar în luna Ramadanului și ne-a împărtășit din experiența sa ca musulman într-o țară ca România, predominant creștin-ortodoxă.

Discuția a fost pe atât de interesantă, pe atât de amuzantă. Omar are un stil foarte lejer, dezinvolt de a povesti și te face să rămâi țințuit de ecranul telefonului. Ne-a lăsat să pătrundem în viața sa atât profesională, cât și personală. Am aflat care sunt secretele din spatele hiturilor pe care le compune, dar și detalii despre viața minunată pe care o trăiește alături de soția sa, Miruna Diaconescu, una dintre cele mai bune voci femine din România.

Omar ne-a făcut o scurtă introducere în lumea musulmună și a Ramadanului, îndemnându-ne continuu să citim Coranul pentru a înțelege toate semnificațiile islamului. O emoție puternică îl cuprindea atunci când vorbea de Dumnezeu și ce semnifică Acesta pentru el. De asemenea, Omar a clarificat multe dintre prejudecățile despre musulmani și ne-a îndemnat să nu mai punem pe seama religiei comportamentul unei persoane.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Radiografia Culturală!

Podcastul poate fi vizionat aici:

https://www.youtube.com/watch?v=ldZbpBZrPlk&t=183s

Leave A Reply

error: Continut protejat!