Paranghelie cu lăutari – explozie de distracție

Paranghelie cu lăutari – explozie de distracție

Eveniment cultural București – Paranghelie cu Lăutari 

Paranghelie cu Lăutari Ediția #2 Peste o sute de persoane s-au distrat și au dansat pe cele mai îndrăgite hit-uri lăutărești și au cunoscut într-un cadru inedit obiceiurile și tradițiile țigănești.

Paticipanții s-au bucurat de un cadru classy și autentic în același timp, astfel modernul cu tradiționalul s-a împletit perfect. Paranghelia cu Lăutari s-a desfășurat într-un spațiu unic, modern, classy, with style, LAZOO Restaurant & Lounge, amplasat, într-un cartier select în zona Băneasa. 

Invitații au fost inițiați în șatra noastră modernă unde au fost întâmpinați cu cele mai delicioase dulciuri pregătite de Candy Bar By Cătălina, cu preparate gustoase de la LAZOO Restaurant&Lounge, cu codițe împletite în stil țigănesc, trandafiri cu mesaje în limba rromani de la Florăria Figaro, photocorner cu trandafiri, atelier de limba rromani cu celebrul actor Florin Baicu și, bineînțeles, cu muzica lăutărească asigurată de cei mai virtuoși lăutari, Neluțu Petrache și Taraful Emil Poke.

Taraful Emil Poke & Neluțu Petrache

Cele mai frumoase acorduri lăutărești au fost cântate de maeștrii lăutăriei vechi și moderne, Taraful Emil Poke și Neluțu Petrache. Neluțu Petrache este unul dintre cei mai buni soliști de muzică lăutărească din România, acesta având vaste colaborări cu artiști precum Damian Drăghici, Loredana, Alina Eremia și Delia. Neluțu s- a făcut remarcat prin îmbinarea stilului lăutăresc cu cel modern și astfel a reușit să aducă muzica lăutărească în fața tinerilor. A moștenit talentul muzical de la tătăl său, Gicu Petrache, unul dintre cei mai apreciați lăutari din țară, care a compus melodii precum Anii mei și tinerețea, Hopai Diri Da, Magdalena, Fata care vinde flori.

Emil Poke, unul dintre cei mai virtuoși acordeoniști de la noi din țară, provine dintr-o familie de muzicanți, însoțindu-și tatăl des la spectacole. Emil a început să studieze acordeonul la vârsta fragedă de 5 ani, iar la 10 ani deja a susținut un concert pe stadionul Giulești unde a căpătat numele de “Copilul minune al acordeonului”. În prezent, Emil conduce Taraful Emil Poke, făcându-se remarcat prin îmbinarea stilului lăutăresc cu cel modern, având colaborări cu artiști de renume precum Raluka, Elena Gheorghe, Loredana Groza sau Irina Rimes.

Florin Baicu

Celebrul actor Baicu Florin a realizat un atelier ROMANO, de limbă rromani, în care ne-a învățat cele mai frumoase cuvinte în limba țigănească. Invitații au plecat acasă cu lecția învățată și cu fraza preferată pe care doreau să o rostească în țigănește. Bineînțeles, cele mai des întâlnite au fost cuvintele de dragoste.

Florin Baicu este istoric al rromilor în cadrul Asociației Partidei Romilor Pro Europa și actor cu peste 15 ani de experiență.

Acesta a avut colaborări cu artiști de renume, de talie națională, precum Gheorghe Dinică, Carmen Tănase, dar și internațională, Jean Claude Van Damme, Nicolas Cage sau Sharon Stone.

Florin se remarcă prin modul său de a educa și de a promova tradițiile, obiceiurile și limba țigănească prin platformele de socializare și în orice proiect are ocazia.

Dj Party Z (Cotelici Silviu Gabriel)

În pauzele lăutarilor, pentru a echilibra ritmurile și vibrația invitaților, Dj Party Z, a întreținut atmosfera cu hituri în vogă care i-a făcut pe invitați să nu stea nici un minut pe scaune.

Dj Party Z, Silviu Gabriel Cotelici, are peste 20 de ani de experiență în evenimente și peste 30.000 melodii în baza de date.

Dj Party Z se remarcă prin legătura pe care o creează cu publicul, simte care este atmosfera și mixează melodiile astfel încât cei de ring să nu se oprească din dans nici un minut.

CandyBar by Cătălina 

În mica noastră șatră, am avut o zână a dulciurilor, un colț dulce cu dulciurile personalizate, de casă, care au ridicar la cote maxime serotonina participanților. CandyBar by Cătălina ne-a răsfățat papilele gustative cu cele mai fine deseturi, preparate cu ingrediente 100% naturale.

Pasiunea pentru prajituri a fost moștenită din generație în generație. Candybar by Cătălina utilizează doar cele mai bune ingrediente și are în echipă cei mai talentați decoratori pentru a putea realiza un produs finit delicios și frumos. Cu un personal creativ si talentat, zâna dulciurilor, Cătălina, vă poate oferi un candy bar deosebit la evenimentul special din viața voastră. Ingredientele proaspete se află la baza fiecărei creații și includ elemente precum fructe proaspete și alte igrediente delicioase, astfel încât să vă asigurați că nu există aditivi sau arome artificiale.

Candybar by Cătălina îți oferă momentul dulce de la evenimentul tău.

Florăria Figaro

Florăria Figaro ne-a oferit cei mai frumoși trandafiri, care au purtat mesaje în limba rromani pentru fiecare țigăncușă în parte. Mari, roșii, și cu picături de rouă, au creat o vrajă de frumusețe în jurul lor și în jurul fetei căreia i-a fost dăruit.

Floraria Figaro este formată dintr-o echipă tânără, cu obiective și viziuni proaspete ce își dorește să aducă un plus de creație domeniului floristic. Scopul lor este să aducă zâmbete pe chipurile oamenilor prin aranjamentele florale pe care le realizează. Artiștii crează zilnic pentru ca voi să aveți de unde alege atunci când doriți să oferiți flori. Din pasiunea pentru flori, culoare și frumos a luat naștere Florăria Figaro.

Fotograf – Adrian Ivan

Adrian a surprins cele mai frumoase momente de la Paranghelia cu Lăutari. A captat emoția și trăirile intense trăite în șatra noastră modernă în fotografii de excepție. Fie că erau instantanee cu „țiganii” care dansau pe ritmurile lăutărești sau poze la panoului Paranghelie, acestea rămân amintiri de neuitat pentru toți cei care au experimentat paranghelia.

Lui Adrian îi place să fotografieze oameni îndrăgostiți, mai ales la nunți, botezuri și alte evenimente fericite. Fotografia nu este un job, ci o pasiune. După spusele sale, întotdeuana i-a placut să creeze imagini și să imortalizeze emoții.

Adrian

„În calitate de fotograf de eveniment, surprind momente pe masura ce evenimentul se desfasoara, intr-un mod natural si creativ. Sunt captivat de bucuriile si sentimentele cuplului in ziua nuntii lor sau la botezul copiilor. „

 

Vă mulțumim dacă ați ajuns până la finalul articolului și vă așteptăm cu drag la următoarea Paranghelie!

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Radiografia Culturală!

 

Leave A Reply

error: Continut protejat!