Primul club de cultură al Radiografiei Culturale

Primul club de cultură al Radiografiei Culturale
Sâmbătă, 7 octombrie 2023, a avut loc prima ediție a Clubului de Cultură, marca Radiografia Culturală, la cafeneaua primitoare din inima Bucureștiului, Haraua Cafe Bistro. Alături de iubitorii noștri de cultură, am petrecut o sâmbătă superbă în care am discutat despre provocările pe care le întâmpină cultură și educația, deopotrivă, în zilele noastre.
Ce este un club de cultură?
Am tot vorbit în online de deschiderea unui club de cultură în care vom descoperi cultura unei țări în fiecare lună bazându-ne pe o carte reprezentativă, cititul fiind unealta noastră secretă în calea cunoașterii. Vom descoperi cele mai frumoase, interesante și intrigante obiceiuri și tradiții ale culturii respective. Iar ca să avem la bază un instrument care să ne agreneze în cursa cunoașterii, vom citi o carte în fiecare lună care să ne facă și mai curioși cu privire la cultura aleasă.

Primul club de cultură a fost despre cultura româneascăCartea care ne-a ghidat spre obiceiuri și tradiții românești este “Regina Maria. Ultima dorință” scrisă de Tatiana Niculescu, care vorbește în cartea sa despre una dintre cele mai marcante personalități feminine ale României, Regina-mamă. Binecunoscuta scriitoare a închinat o carte despre povestea inimii ei, fiind cea mai potrivită declarație a admirației şi iubirii sale față de această desăvârşită româncă englezoaică, mare regină şi cuceritoare scriitoare. În carte, regăsim informații despre ultima parte a vieții Reginei, despre dorința ei arzătoare ca inima să îi fie depusă la Balcik, locul ei de suflet, și despre jocurile politice de culise.

La prima noastră întâlnire am avut jocuri culturale interactive care ne-au introdus în lumea fascinantă a obiceiurilor și tradițiilor românești, de la cele mai cunoscute, până la cele mai puțin cunoscute, dar care merită aceeași atenție de la noi.
Cum s-a desfășurat primul club de cultură?
A fost o atmosferă de vis la prima ediție a Clubului de Cultură.
Am întâlnit oameni minunați, pasionați de cultură, istorie, educație, cu o mare deschidere către nou și care văd frumosul lucrurilor importante.  Am stat la povești, la cafeluță, am dezbătut provocările pe care le întâmpină tânara generație în căutarea lor spre cultură și ne-am amuzat cu jocuri ce au avea la bază tradiții și obiceiuri românești.
Participanții au primit un cadou cultural și de suflet, cartea Puterea Prezentului, scrisă de antrenoarea noastră de stare de bine, Simona Nicolae, care ne-a oferit un instrument prin care ne putem ridica vibrația, în zilele stresante, cu mai puțin zâmbet. Cartea poate fi achiziționată aici.
Sper că ne vom forma și noi tradiția de a ne întâlni în fiecare lună pentru același scop nobil, ce ne hrânește mintea și sufletul, cultura!
Mii de mulțumiri partenerilor noștri, Haraua Cafe&Bistro și Symone!
Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Radiografia Culturală!

Leave A Reply

error: Continut protejat!