• Acasa
  • Blog
  • Cultura
  • Rareș-Andrei Păuna, tânărul folkist care trăiște și dăruiește emoție

Rareș-Andrei Păuna, tânărul folkist care trăiște și dăruiește emoție

Rareș-Andrei Păuna, tânărul folkist care trăiște și dăruiște emoție

De când mi-a fost prezentat primul clip cu Rareș, în care cânta melodiile minunate ale lui Adrian Păunescu, am simțit că vreau să scriu un articol despre el. Și mai presus de această dorință, simțeam nevoia să vi-l  prezint, fiind singurul sau printre foarte puțini tineri care mai fac cultură în țara noastră.

Însă mereu m-a oprit ceva, parcă lipsea ceva în rândurile mele. Vă mărturisesc că am articolul în schițe de 3 luni, și tot încercam să îi surprind esența lui Rareș, însă nu reușeam…până când l-am auzit live pentru prima dată în cadrul concertului lui Mihai Napu, susținut la Paque Bistro & More.

Emoția din glas, din chitară și din privire se completau perfect cu versurile și acordurile melodiei. A creat atmosfera pe care mi-o imaginam de fiecare dată când revedeam scene din Cenaclul Flacăra. Și așa mi-am dat seama că tinerii nu și-au pierdut iubirea față de țară, cultură, valori și principii. Pentru că nu poți transmite emoție fără să simți versurile și înțelesurilor din spatele lor. Așa l-am cunoscut pe adevăratul Rareș.

Rareș nu își iubește țara și valorile doar prin cântecele pe care le interpretează, ci și prin cariera pe care a ales-o. Tânărul a absolvit Liceul Militar de la Breaza, iar cu 4 ani în urmă a ales Sibiul să îi fie comunitate formatoare. Acesta se află în ultimul an  la Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Iubirea pentru familie și națiune au constituit reperele care l-au călăuzit către decizia de a-și dedica viața serviciului militar. De asemenea, încă de mic și-a manifestat pasiunea pentru activitățile sportive și a fost atras de atmosfera de antrenament din cantonamente.

Chiar dacă se dedică cu prioritate pregătirii militare, este o bucurie pentru noi că Rareș reușește să își facă timp pentru a susține concerte și pentru a ne dărui din sufletul său la fiecare concert. Alături de Cenaclul Flacăra, își exprimă pasiunea pentru cântece autentice, cu mesaj și valoare, captivând publicul deja de câțiva ani. A avut oportunitatea să urce pe scene importante ale țării, bucurându-se de recunoașterea a mii de oameni.

A cântat în cele mai importante zone ale țării, cu valoare istorică și arhiectecturală imensă, zone în care oamenii au crescut cu muzica folk și pe care o iubesc în continuare. La o vârstă fragedă, Rareș a ajuns să cânte pe scena Sălii Palatului, la Remember Cenaclul Flacăra, în 2019, unde a cucerit inimile a 4000 de oameni prin voce sa caldă și puternică deopotrivă, prin acordurile sincere de chitară și sufletul pe care îl deschide de fiecare dată când interpretează cântecele sale preferate.

Doi dintre mentorii săi în zona muzicală, Mihai Napu și Gabriel Brutaru, sunt două excelențe în materie muzicală. Gabriel Brutaru a reprezentat o sursă de inspirație pentru muzica folk, oferindu-i primele lecții de chitară. Pe Mihai Napu l-a întâlnit în urmă cu 6 ani, fiind cel care a văzut potențialul uriaș pe care îl are Rareș, ajutându-l să-și construiască o carieră muzicală.

Prin pasiunea și dedicarea față de cele mai importante valori românești, suntem siguri că viitorul României este unul bun și luminos. Prin Rareș, se demonstreză că există tineri pasionați de frumos, de cultură, istorie și se mândresc cu rădăcinile lor.

Mulțumim Rareș că ești și că ne dăruiești emoție, pentru momentele în care noi uităm să simțim!

Leave A Reply

error: Continut protejat!