Unde mâncăm cea mai bună înghețată?

Unde mâncăm cea mai bună înghețată?

Răspunsul este simplu. La gelateria Victorian Indian Ice Cream. Sean Fernandes și soția sa, Victoria Fernandes ne pregătesc cu drag și multă atenție unul dintre cele mai gustoase și interesante deserturi indiene, înghețata kulfi.

Ce este Kulfi ?

Kulfi este un desert înghețat tradițional din Asia de Sud, denumit și înghețată indiană. Kulfi este un amestesc de lapte condesat, zahăr și condimente precum cardamon sau șofran. Ca să ofere un iz și mai aromat desertului, se mai adaugă bucăți de nuci sau fructe. Acesta a fost influențat de deserturile persane și introdus în subcontientul indian în secolul al XVI-lea de către Imperiul Mogul. Kulfi devenise desertul preferat al împaraților și împărăteselor Imperiului Mogul, între secolele XVI și XIX.

Kulfi este asemănător cu înghețata ca aspect, dar este mai dens și mai cremos. Se aseamănă cel mai mult cu șerbetul britanic și vine într-o varietate de arome, dar cele mai populare și tradiționale sunt fisticul, vanilia, mango, trandafirul, cardamomul și șofranul. Este adesea servit pe un băț, dar poate fi mâncat și dintr-o farfurie sau dintr-o ceașcă.

Cum se prepară?

Pentru un gust autentic, Victorian Indian Ice Cream prepară înghețata kulfi după rețeta tradițioanală. Pentru a pregăti acest desert cu iz cultural, laptele îndulcit sau aromat se gătește foarte încet, amestecând constant, astfel încât să nu se lipească. Se fierbe până se îngroașă și, astfel, se reduce volumul la jumătate. Prin această procedură, lactoza și zahărul se caramelizează, oferind desertului kulfi o aromă distinctă.

Apoi, înghețata kulfi este turnată în forme și înghețat într-un vas umplut cu sare și gheață. Vasul este bine izolat și protejează kulfi-ul de căldura exterioară și încetinește timpul de topire a gheții. Acest proces de congelare lent înseamnă că nu se formează cristale de gheață, dând desertului kulfi o textură netedă și catifelată. Textura densă a kulfi-ului îi permite să se topească mai încet decât înghețata occidentală.

Victorian Indian Ice Cream vrea să ofere personalitate fiecărui sortiment de înghețată kulfi pe care îl prepară. Cele mai interesante sunt Vlad the III inspirat după unul dintre cei mai controversați domnitori ai Tării Românești, Vlad Țepeș,  o înghețată kulfi cu dulceață proaspătă, home-made de afine. Un alt sortiment este Prințesa Diana, o combinație catifelată de Cheesecake newyorkez cu sirop de tradafir și lapte de șofran și cardamon. Înghețata cu fistic și lapte de cardamon și sofran se numește Green Tara inspirat după numele soției Amoghasiddhi, unul dintre self-born Buddha.

Bucură-te de înghețata kulfi la Victorian Indian Ice Cream și cafeneaua Throwback Coffee&Stories!

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Cultura!

 

Leave A Reply

error: Continut protejat!