iMZA FINE CUISINE – Primul fine dining turcesc din Europa

iMZA FINE CUISINE – Primul fine dining turcesc din Europa

Ah, ador să mă imaginez pe tărâmurile anatoliene, savurând deliciile bucutăriei turcești…

Din păcate, nu pot face acest lucru atât de des pe cât sufletul meu și-ar dori, însă Ensar Duman a adus din nou Turcia la noi, deschizând cel de-al treilea restaurant turcesc, iMZA FIne Cuisine, primul fine dining turcesc din Europa. 

Cum „imza” înseamnă în limba turcă „semnătură”, acest concept este 100% semnătura lui Ensar Duman, care ne uimește de fiecare dată cu creațiile sale. Așa cum a declarat chiar Ensar, iMZA este o declarație de dragoste pentru România și pentru a înlesni legătura dintre cele două popoare. 

Marți, 4 iunie 2024, am avut onoarea de a participa la deschiderea oficială a restaurantului iMZA Fine Cuisine, situat pe Calea Floreasca, nr. 133, sector 1, București. Bineînțeles, am fost întâmpinați cu ospitalitatea turcească (misafirpervelik) și cu o serie dintre cele mai speciale preparate turcești reinterpretate. 

iMZA Fine Cuisine este locul ce interpretează rețetele tradiționale turcești într-un mod unic și modern. Aici găsiți cocktailuri cu numele monumentelor-simbol din Turcia și cele mai gustoase rețete din bucătăria anatoliană și mediteraneană. Fiecare preparat este însoțit de căte o poveste, iar cu fiecare textură, povestea devine mai captivantă. Pentru ca experiența să fie completă, designul combină elemente moderne cu touch-uri fine, anatoliene. 

Ensar Duman, fondatorul iMZA: “IMZA este o declarație de dragoste a mea către România. Pentru că mă simt legat de această țară și acest popor, am simțit nevoia de a contribui și eu la întărirea punților ce leagă țările noastre de multă vreme, printr-un univers gastronomic în care descoperirea bucătăriei turcești deschide drumul către cunoașterea mai aprofundată a culturii poporului meu.”

Cătălin Măruță a foat gazda serii, iar atmosfera a fost acompaniată de Amedeea, Veran și Dj Theo care au încântat publicul ritmuri de vioară și saxofon. Pepe, Raluka, Adina Buzatu, Majda Boulumosha, Diana Dumitrescu, Andreea Ibacka, Misha, Denisa Nechifor sunt câteva dintre vedetele care au participat la experiența culinară marca iMZA. 

Dintre preparate și băuturi, am încercat cocktailul Kiz Kulesi (Turnul Fecioarei), o combinație de soc cu blue curacao, Adana Dolama – kebab cu carne de miel și vită înfășurată în aluat foietaj și Alti Caciklik Kofte – chiftele pe pat de iaurt.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Love Turcia și canalele noastre de social media: Instagram și TikTok.

Leave A Reply

error: Continut protejat!