Cum a făcut cultura 600 K pe TikTok

Cum a făcut cultura 600 K pe TikTok

Din dorința de a promova diversitatea culturală și dialogul intercultural, am pornit o inițiativă culturală alături de Meena Cristiana, o tânără cântăreață care poate interpreta melodii în 8 limbi străine și care are și o sensibilitate aparte față de diferite culturi.

Prima țară pe care am ales să o explorăm a fost Turcia. Eu vorbind limba turca, iar Meena interpretând unele dintre cele mai frumoase melodii turcești, am decis să promovăm cultura turcă și să scoatem în față elementele comune pe care le au România și Turcia.

Proiectul a vrut să aducă în prim-plan similaritățile între limba română și limba turcă, preparatele delicoase turcești, iubita cafea turcească și, nu în cele din urmă, muzica! Pentru a acoperi toate subiectele am pregătit patru clipuri, care, chiar și spre surprinderea noastră, au avut un real succes în rândul românilor și în cel al comunității turcești din România.

Primul clip Când un român și un turc se întâlnesc la masă a vrut să prezinte diferențele culinare ale celor două popoare. Clipul a fost bine primit de public, a stârnit interes, simpatie, dar și multe critici atât din partea românilor, cât și din partea turcilor. Noi ne-am bucurat că am putut să trezim ceva în publicul nostru.

Al doilea clip, și cel mai popular dintre toate, a fost Cinci cuvinte similare în limba turcă și în limba română cu care ne mândrim că am putut ajunge la peste 500.ooo de vizualizări pe TikTok, o platformă dedicată strict amuzamentului, unde cultura, cel puțin până atunci, nu se putea integra. Zeci de mii de comentarii au curs cu sute de cuvinte pe care le-am preluat din limba turcă și am provocat multe discuții aprinse despre Imperiul Otoman și Țările Române.

Prin al treilea clip Unde mergi când îți este dor de o cafea turcească? am dorit să facem o paralelă între limba română și limba turcă făcându-i prietenei mele, Meena, care reprezenta partea românească, o invitație la cafea, la restaurant Duman.
Al patrulea clip Cafea turcească a fast dedicat exclusiv cafelei turcești în care am prezentat un scurt istoric al acesteia, vorbind în limba turcă.
Am încheiat seria clipurilor cu Muzică turcească în care Meena a interpretat una dintre melodiile sale preferate turcești Seni Ben Unutmak Istemedim Ki – varianta interpretei Öykü Gürman.
Vă invităm pe paginile noastre de Facebook, Instagram și TikTok să urmăriți întreg proiectul.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Călător în lume!

Leave A Reply

error: Continut protejat!