M-am îndrăgostit la Love Edition by Art Safari

M-am îndrăgostit la Love Edition by Art Safari
Dragostea plutește în aer la noua ediție Art Safari. Avanpremiera expoziției a avut loc joi, 29 iunie 2023, alături de oficiali, ambasadori și celebrități.  Publicului larg, porțile iubirii s-au deschis vineri, 30 iunie, de la ora 12.00. Patru expoziții ale căror temă centrală este dragostea așteaptă să fie explorate.
Love Stories x National Portrait Gallery din Londra
Cele mai celebre povești de dragoste, creionate prin portrete excepționale, au ajuns în inima Bucureștiului. În premieră în România, capodoberele National Portrait Gallery din Londra pot fi admirate până pe 10 septembrie 2023 la Palatul Dacia – România de pe Lipscani.
De la Henric al VIII-lea până la David Beckham, expoziția te poartă printre cele mai tumultoase povești de dragoste care au marcat secole întregi până în prezent: Victoria și David Beckham, Yoko Ono și John Lennon, Harry și Meghan Markle, Prințesa Diana și Prințul Charles, Linda și Paul McCartney sau Salvador și Gala Dalí.
Constantin Artachino (1870 – 1954) x Muzeul Municipiului București
Continuând în linia portretelor, publicul a fost cucerit de măestria elevului lui Ștefan Luchian, Constantin Artachino, maestrul al portretului și peisajului în istoria artei autohtone. Acesta a fost captivat de lumea balcanică și orientală. Evenimentele din viața sa i-au marcat și stilul artistic, drept doavadă stând perioada anilor ’30 în care a călătorit în Dobrogea, iar compozițiile sale au fost centrate pe comunitățile de turci și tătări din zonă.
Ion Alin Gheorghiu (1929-2001)
Ion Alin Gheorghiu este unul dintre cei mai importanți pictori postmoderni care s-a făcut remarcat prin tablourile sale abstracte.
Fiecare imagine e o sinteză de senzualitate și disciplină, de spontaneitate autentică și „clasicism” sobru, cu discrete subterane baroce… Alin Gheorghiu are toate datele unui maestru de anvergură, ale unui model de profesionalitate și inspirație. – fragment din textul curatorial scris de Andrei Pleșu
„Aşa cum aţi aflat deja, nu doar prin culoarea pereţilor, dar şi prin conţinutul expoziţional această expoziţie este dedicată dragostei. De data aceasta, avem patru expoziţii unde dragostea este un fir roz care le uneşte, fie că vorbim de dragostea doamnei Ana-Maria Smigelschi pentru Ion Alin Gheorghiu, fie că vorbim de bătălia dintre bine şi rău, pe care o vedeţi în foarte complicata expoziţie curatoriată de Ruth Hibbard, sau dacă vorbim de minunatele picturi simboliste din expoziţia curatoriată de Elena Olariu, sau, bineînţeles, dacă vorbim de inima Art Safari Love Edition, curatoriată de Lucy Peltz, ‘Love Stories'”, a afirmat Ioana Ciocan, CEO Art Safari şi comisar al României la Bienala de Artă de la Veneţia, la conferinţa de presă de inaugurare Art Safari Love Edition.
Art Safari este un proiect cultural național strategic sprijinit de Ministerul Culturii și este realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Artă al României și Institutul Cultural Român.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Cultură!
Radiografia Culturală a făcut o nouă radiografie reușită!

Leave A Reply

error: Continut protejat!