De la drame turcești la comedii romantice

De la drame turcești la comedii romantice

Comedii romantice turcești…de pe malul Bosforului

Turcia este cunoscută pentru dramele turcești care țin telespectatorii lipiți de fața ecranelor, pe lânga deliciile culinare, cultură, religie și istoria vastă de mii de ani.

Primul serial turcesc apărut în România a fost 1001 și una de nopți (Binbir Gece) în 2008 difuzat de trustul Kanal D, urmat de multe altele precum Poveste de familie ( Yaprak Dökümü), Suleyman Magnificul ( Muhteşem Yüzyıl). Poveștile de dragoste sau familie turcești nu au cucerit doar inimile românilor, ci întreaga lume.

Platforma de difuzare online Netflix a introdus o mulțime de filme și seriale turcești care sunt vizionate și apreciate de un public numeros. Cu ajutorul acesteia, am putut descoperi că Turcia nu este faimoasă doar pentru drame turcești, ci și pentru comedii,cu precădere cele romantice, care te fac să zâmbești de la începutul până la finalul filmului.

Printre cele mai cunoscute sunt Comedie Romantică cu parfum de iubire 1 și 2 (Romantik Komedi), My Travel Buddy ( Yol Arkadaşım) , Deliha, Kocan Kadar Konuş: Diriliş ( Husband Factory). Acestea tratează teme precum iubirea, familia, prietenia, iubirea de sine în stilul caracteristic turcesc. Elementul care nu lipșeste din ecranizările comediilor este cartierul specific care înfățișează traiul de zi cu zi al turcilor, cuprizând toate obiceiurile lor. Cartierul întruchipează cel mai bine stilul autentic al turcilor, fiind descris ca un mic orășel în care ai tot ce îți poți dori.

De la magazine de înfrumusețare până la librării, turcii dețin diferite afaceri locale din care își câștigă traiul. Turcii sunt oameni calzi, modești, pasionali, mai ales atunci când intervin disensiunile între membrii familiei sau vecini. Certurile comediilor turcești nu se încheie cu o notă dramatică pe una dintre piesele lui Toygar Işıklı, ci cu o împacare delicioasă la un ceai cu börek sau cu un dans specific turcesc în care toată lumea e invitată să participe.

Una dintre cele mai de succes comedii romantice turcești este Erkenci Kuş (Pasărea matinală). Această comedie poate fi vizionată de luni până vineri de la ora 23 pe canalul de televiziune Happy Channel. Descrie povestea a unei tinere care se descoperă pe sine după ce se îndrăgostește pentru prima dată. Parcursul acesteia este presărat cu obstacole, însă întotdeauna într-o manieră romantică, amuzantă, comică. Personajul principal, Sanem, întruchipat de una dintre cele mai cunoscute acțrite de comedie din Turcia, Demet Özdemir, trăiește într-unul dintre cartierele de la periferia Istanbulului, care se îndrăgostește de Can Divit (Can Yaman), un tânăr fotograf de succes și acționar al companiei de publicitate unde ea lucrează. De la povestea de dragoste care se înfiripă între cei doi, derivă tot felul de intrigi care vă vor ține lipiți de ecranele televizoarele și vă vor oferi starea de bine și relaxare în fiecare seară.

Vă invit să vizionați serialul care vă va face serile mai frumoase, și de asemenea, să consultați articolele de la rubrica Love Turcia pentru a lua pulsul evenimentelor din Turcia în fiecare zi!

 

 

 

 

Leave A Reply

error: Continut protejat!