Am sărbătorit Ziua Republicii India alături de Ambasador

Am sărbătorit Ziua Republicii India alături de Ambasador

Joi,  26 ianuarie 2023, am avut onoarea de a participa la recepția organizată de Ambasada Indiei în România la JW Marriott cu ocazia celebrării celei de a 74-a aniversare a Zilei Republicii.

Ziua Republicii se sărbătorește anual pe data de 26 ianuarie, marcând astfel una dintre cele trei sărbători naționale ale Indiei. Această zi marchează adoptarea constituției Indiei care a avut loc în anul 1950. India și-a obținut independența față de Marea Britanie la 15 august 1947, însă în primii trei ani Legea colonială a Guvernului Indiei a rămas la guvernare.

La scurt timp după ce a fost declarată independența, o adunare constituantă aleasă de adunările provinciale a început să elaboreze o constituție care să guverneze noua națiune independentă. După doi ani, constituția Indiei a fost finalizată și a solidificat stabilirea guvernului democratic independent al Indiei.

Odată cu constituția din 1950, țara a fost cunoscută oficial ca Republica India – o „republică suverană socialistă laică democratică” care „asigură tuturor cetățenilor săi dreptate, libertate, egalitate și fraternitate”, conform preambulului său.

Recepția a fost deschisă de E.S. Rahul Shrivastava cu un mesaj pentru invitați. Domnul E.S. Rahul Shrivastava a anunțat că anul acesta se va celebra cea de-a 75-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice dintre India și România. Domnul E.S. Rahul Shrivastava a reitarat relația bilaterală fructoasă între România și India care există pe mai multe planuri: politic, comercial, cultural, consular și educațional.

Pe parcursul evenimentului, publicul s-a delectat cu un spectacol cultural susținut de mai multe trupe de dans indian din România. IndraDance Academy, prima școală de dans indian din România, a avut mai multe reprezentații de Bollywood și dans indian modern. Mirela Cristea este o tânără care și-a deschis de curând școală de dans indian și ne-a încântat cu talentul său. Hema Divakaran interpretează dans clasic indian alături de fiicele sale. Pe lângă mișcările de dans incredibile și dificil de executat, costumația lor este impecabilă și te transpune cu totul pe tărâmurile incredibile ale Indiei doar admirând dansul. La final, maestrul de yoga și profesorul de limbă hindi, Bhalchandra Dhekane, alături de elevii săi, practicanți de yoga, ne-a uimit cu o reprezentație uimitoare de yoga.

Mulțumim E.S. Rahul Shrivastava pentru recepțiile minunate pe care le organizează care astfel facilitează schimbul cultural între România și India.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Știri Externe!

Leave A Reply

error: Continut protejat!