Vizita tinerilor politicieni români în India

Vizita tinerilor politicieni români în India

India, cea mai mare democrație din lume și a cincea putere economică a lumii, și-a deschis porțile pentru tineri politicieni din 75 de state democratice în cadrul proiectului Gen Next Democracy Network în care se dorește dezvoltarea tuturor democrațiilor, alături de cea a Indiei.

Patru membri ai Camerei Deputaților a României – dl Adrian Giurgiu, dl Andrei-Răzvan Lupu, dna Diana Stoica, dna Simina-Geanina-Daniela Tulbure și primarul municipiului Piatra Neamț, dl Andrei Carabelea, au vizitat India timp de 10 zile (05- 14 septembrie 2022 ) în cadrul Programului Gen Next Democracy Network al Consiliului Indian pentru Relații Culturale (ICCR).

Ce reprezintă Programul Gen Next Democracy Network?

Gen Next Democracy Network este un program al Consiliului Indian pentru Relații Culturale (ICCR) care își dorește să găzduiască delegații din 75 de state democratice în care tinerii politicieni să facă cunoștință atât cu moștenirea culturală a Indiei, dar și cu aparatul democratic de guvernare al țării. Această inițiativă a apărut în momentul în care India a devenit un actor principal în ceea ce privește geopolitica democrațiilor.

Acest proiect, ce are ca țintă dezvoltarea democrațiilor, își propune să definească structura de guvernare democratică a Indiei la mai multe niveluri și oferă tinerilor vizitatori o înțelegere mai clară a modului în care democrația s-a dezvoltat în India. 

Tinerii lideri vor avea posibilitatea de a vizita instituții prestigioase din India, de a interacționa cu personalități din mediul academic și cu omologii lor politici cu care vor putea aborda aspecte precum democrația, economia și moduri în care se pot îmbunătății actualele scheme de bunăstare și abilitare. 

Vizita tinerilor politicieni din România în India

Cei patru membri ai Camerei Deputaților a României, alături de primarul municipiului Piatra Neamț au putut lua pulsul democrației Indiei pentru 10 zile. Pe parcursul vizitei, delegația a vizitat locuri cu mare însemnătate precum New Delhi, Agra și Goa. În cadrul programului, au avut oportunitatea de a vizita Parlamentul Indian (Indian Parliament), Comisia Electorală a Indiei ( Election Commission of India), Muzeul Prim-Miniștrilor Indiei (Pradhanmantri Sangrahalaya), Federația Camerelor Indiene de Comerț și Industrie (Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry), Muzeul Național de Meșteșuguri și Academia Hastkala (National Crafts Museum & Hastkala Academy). 

De asemenea, au participat la sesiuni despre cei „75 de ani de independență a Indiei” și „Bunăstarea și emanciparea celor marginalizați și a femeilor”. În cadrul vizitelor locurilor cheie pentru cultura și politica Indiei, aceștia s-au întâlnit cu ministrul de stat pentru afaceri externe, guvernatorul Goa, ministrul șef al orașului Goa, președintele ICCR și directorul general al Consiliului Indian pentru Afaceri Internaționale.

Recepția Excelenței Sale, Ambasadorul Indiei în România, Albania și Moldova, Rahul Shrivastava, pentru a marca vizita tinerilor lideri români în India

În cadrul recepției, cei patru membri ai Camerei Deputaților împreuncă cu primarul municipiului Piatra Neamț au împărtășit minunata lor experiență în care au putut vizita instituțiile cheie ale statului și au avut ocazia de a descoperi îndeaproape cultura și spiritualitatea bogată și diversificată a Indiei. Aceștia au observat multe practici ale statului democratic indian care ar trebui aplicate în orice democrație sănătoasă, care dorește să prospere. 

Una dintre chestiuni este legată de sistemul de vot electronic care a ajutat peste jumătate din populație să poată vota. Un alt subiect de actualitate discutat a fost egalitatea de gen, guvernul de la New Delhi având un procentaj de peste 30% femei în politică.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Știri Externe!

Leave A Reply

error: Continut protejat!