10 lucruri neștiute la funerariile Reginei

10 lucruri neștiute la funerariile Reginei

19 septembrie a intrat în istorie ca ziua în care Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost înmormântată. Poporul său și-a luat adio de la suverana care a domnit 70 de ani. Mai jos puteți afla 10 lucuri neștiute care au avut loc pe perioada funerariilor.

  1. A avut loc pentru prima dată în istorie ceremonia intitulată „priveghiul prinților”. Nepoții Reginei Elisabeta a II-a au stat de veghe la catafalcul Reginei timp de 15 minute
  2. Înmormântarea a avut loc în aceeași locație unde a avut loc nunta și încoronarea Reginei, la catedrala Westminster Abbey.
  3. Planurile de înmormântare au fost făcute în urmă cu 20 de ani.
  4. Sicriul Reginei a fost transportat în aceeași trăsură ca a tatălui ei, George al VI-lea.
  5. Kate Middleton a purtat unul dintre colierele Reginei în memoria sa.
  6. Loialii câini corgi ai Reginei au așteptat procesiunea în fața Capelei St. George.
  7. Regele Charles al III-lea a stat în același loc în care Regina a stat la funeraliile Prințului Filip cu un an în urmă, în 2021.
  8. Coroana de flori de pe sicriul Reginei a fost realizată din aceleași flori care au fost în buchetul de la nunta Reginei Elisabeta a II-a cu Prințul Philip.
  9. Imnurile funerare au simbolizat diferite părți ale vieții Reginei, nunta sa și nunta lui Prințului William cu Kate în 2011.
  10. Prințul și Prințesa Charlotte, cei doi copii ai Prințului William, au fost singuri strănepoți ai Reginei care au participat la înmormântare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica Știri Externe!

 

Leave A Reply

error: Continut protejat!