Ucraina: Ziua 90 de la invazia Rusiei

Ucraina: Ziua 90 de la invazia Rusiei

Astăzi se împlinesc trei luni de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, începând cu data de 24 februarie. Noaptea trecută președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că atacurile președintele Rusiei Vladimir Putin se soldează cu cât mai multe victime și cât mai multe distrugeri de infrastructură de la începutul invaziei.

Ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba susține că ofensiva rusă în regiunea Donbas este cea mai mare din Europa de după cel de Al Doilea Război Mondial. De asemenea, Kuleba a postat pe pagina sa de Twitter declarând că este prematur să afirme că Kievul deține toate armele necesare pentru a se apăra de armata rusă. Așadar, i-a îndemnat pe aliați „să accelereze livrările de arme și muniție, în special MLRS (sisteme de lansare de rachete multiple), artilerie cu rază lungă de acțiune,  APC-uri (transportatoare blindate de personal)”.

Uitându-ne prin spectrul internațional, Uniunea Europeană se află foarte aproape de a ajunge la un acord  cu privire la un embargo asupra importurilor de petrol rusești, potrivit ministrului german de economie. Statele occidentale au convenit să trimită armamanent mai avansat pentru a ajuta Ucraina.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat luni că între 50 și 100 de ucraineni mor în fiecare zi, în timp ce Rusia luptă pentru a obține controlul asupra regiunii de Est, Donbas. Luptele continuă în regiunile Severodonetsk și Lysychansk, oficiali locali acuzând Moscova de utilizarea tacticilor de „pământ ars” și bombardare fără discernământ.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să accesați rubrica de Știri Externe!

 

 

Leave A Reply

error: Continut protejat!